Tag jagttegn – En passion for livet

Er du interesseret i naturen og kunne du tænke dig at komme endnu tættere på dyrene? Kunne du tænke dig at få nye kammeratskaber og oplevelser for livet? Er det vigtigt, hvor maden, du spiser, kommer fra?

Hvis noget af dette resonere hos dig, så er jagt lige noget for dig, og jeg inviterer dig til at komme med på vores jagttegnshold ved Kalø Højskole næste gang, vi starter kursus.

Vi kører 1 kursus om foråret (april) og 1 kursus om efteråret (september), begge bygget op over 2 weekender, hvor vi mødes første gang fredag efter arbejde og får en kort intro til kurset og håndtering af geværer, så vi er klar til skydning og afstandsbedømmelse lørdag og teori søndag.
Anden weekend i kurset er det kun lørdag og søndag, og så er du faktisk klar til at komme til jagttegnsprøve.

Kan alle tage jagttegn?

Ja, hvis dine hænder og øjne ellers fungerer rimelig godt, så er du godt på vej, men der skal øves en hel del og læses grundigt op på pensum udover vores kursusmødedage, for at du kan nærme dig det famøse jagttegn.

Et jagttegn giver ret til køb af våben…

Så det er klart, det ikke skal være FOR let!

Hvor foregår jagttegnskurset?

Vi afholder teoriundervisningen i lokalerne på Kalø Højskole, der ligger i det naturskønne område ved Kalø Vig lige ved siden af Danmarks Jægerforbund og Kalø Økologiske Landbrugsskole. Her mødes vi altså 3 gange til den obligatoriske teori, samt en frivillig gang ekstra, hvis der er stemning for en aften med repetition og øvning af prøver.

De praktiske dage med skydning foregår på nogle af de lokale skydebaner, hvor man også kan komme op til jagtprøve senere:

  • Hadsten Skydebane
  • Midtdjurs Flugtskydecenter
  • Rosenholm Flugtskydecenter

Der er en kammeratlig stemning på banerne, og man er meget velkommen som nyjæger på alle banerne efter endt jagttegnskursus.

Skal vi lavet et jagttegnskursus på din arbejdsplads? Klik her for at få kollegerne med!

Pris – Hvad koster det at tage jagttegn, og hvad får man?

Fra du starter på at tage jagttegn, til du er klar til at jage, skal du igennem et til flere kurser og prøver afhængig af, hvilken vej, du vælger.

Alle skal igennem jagttegnskurset, som hos os koster 4.200kr., hvilket inkluderer skydning og teori med frugt og snacks alle dage. For at holde fokus på det, vi er bedst til (og prisen nede) inviterer vi jer aspiranter til at tage jeres egen frokost med.

Derudover skal I selv sørge for at købe jagttegnsbøgerne og melde jer til jagttegnsprøve hos Miljøstyrelsen. Begge dele har vi ikke noget at gøre med, men I kan få 10% rabat på bøgerne med en rabatkode til Seges Webshop.

Vil du jage med riffel skal du bagefter igennem et kort riffelskydeforløb på 4 timer, hvor vi gennemgår de vigtigste skydestillinger og sikkerheden ved riffeljagt, inden du kan komme til riffelskydeprøve.

Tilmeld dig til næste jagttegnskursus:

Har du fået blod på tanden for at komme i gang med jagttegn, så skriv til os via formularen nedenfor, og du får straks besked om næste ledige kursus. Det er en god idé at skrive dig op tidligt, så du er forrest i køen.