Har du planer om at tage i vildmarken eller sende en du holder af på tur, men mangler du inspiration, fordi du måske ikke er særlig garvet i udelivet, så kommer her en gratis skabelon, som du kan tage udgangspunkt i og ændre, som du har lyst.
Vi bliver nemlig rigtig tit spurgt, om vi kan lave ture for 3-4 personer, og ja, selvfølgelig kan vi det, men skal der instruktører med, så bliver det oftest for dyrt for de helt små grupper, og vi vil hellere sende jer af sted på eventyr uden os, end at se jer blive hjemme. For at gøre det overskueligt, tager vi udgangspunkt i en enkelt overnatning, så I kan køre af sted om formiddagen lørdag og komme hjem igen til middagstid søndag og har resten af dagen til at pakke ud og gøre vigtige søndagsting, som man nu har brug for 🙂
Weekendtur med 1 overnatning
Keep it simple: I skal have styr på måltiderne og imellem dem, skal I have lidt aktiviteter. Personligt kan jeg rigtig godt li at lave noget lækkert mad over bål og bruge tid på det sammen med mine venner; men er det jeres aktiviteter, som er i centrum, kan frysetørret mad på Trangia være mindst lige så lækkert.
- Kl. 12 ankomst til lejren, kort rundtur i terrænet og opsætning af telte eller kapring af shelter
- Det er lige så vigtigt for os mennesker som for alle andre dyr at have styr på vores redde og føle os sikre. Vent med den lange gåtur, til I har fået noget at spise.
- Frokost i det grønne er lig med rugbrød og pålæg i lange baner.
- Gør det lækkert ved at tage en masse forskellige ting med. Er I bange for at åbne for mange pakker pålæg, som fordærves i sommervarmen, så pak i stedet en lille bøtte hjemmefra med lidt af hvert.
- Eftermiddagsaktiviteter kan være mange ting, og en lang gåtur for at udforske omgivelserne og måske se en spændende seværdighed i nærheden er altid et hit. Der sker noget magisk på en snakketur, mens man går.
- Ca. kl. 17 er det en god idé at begynde på madlavningen i sommerhalvåret, og en time før, hvis I tager ud i “de mørke måneder”.
- Idéer til aftensmaden kan være:
- Spaghetti kødsovs som vor mor lavede den
- Risotto med svampe fra naturen
- Pølser og snobrød med hjemmesyltede rødløg
- Eller noget andet nemt (husk god håndhygiejne)
- Idéer til aftensmaden kan være:
- Sørg for at få ryddet godt op efter aftensmaden, inden I går i gang med noget nyt, da det ellers tiltrækker vilde dyr, og det er drøntræls at skulle vaske op lige inden, man skal til at lave mad igen.
- Om aftenen er det tid til hygge om bålet eller måske en lille leg. Det kan være, at nogen har taget kort og terninger med? Måske I kender spillet “Varulv”? Det kan være rigtig hyggeligt med lidt musik i baggrunden, men et pro tip er at holde volumen nede, så skovens andre væsner også kan holde ud at være der.
- Næste dag kan I starte ud med havregryn/havregrød, eller I kan lave scramble eggs og bacon over bål. Det kommer lidt an på, hvor meget I har lyst til at vaske op, men jeg synes, det giver en rigtig god afslutning på turen, hvis man lige husker at hygge lidt til det sidste.
Idéer til eftermiddagsaktiviteter i naturen
Hvad I finder på at lave om eftermiddagen afhænger selvfølgelig meget af gruppen og lokationen. Når vi har store grupper med ude, tager vi altid en uddybende snak om, hvad I har af ønsker og behov, og så tilrettelægger vi en eftermiddag og aften, hvor alle kan være aktivt deltagende og bliver tilpas udfordret. Her kommer nogle sjove idéer til en gruppe på 3-4 voksne:
- Sankebanko
- hvem finder først x antal spiselige planter på tid?
- Båltændingskonkurrence ala Nak&Æd
- brænd en snor over hurtigst
- Bytte-bytte-mesterlærer
- hver især forbereder noget viden hjemmefra om naturen eller stedet, hvor I er, og oplærer hinanden i. Max 5 minutter pr. person
- Byg bue og pile og skyd til måls
- Man må gerne sanke grene af løvtræer, der er over 10m høje i offentlige skove
- Mini-OL
- Hver person forbereder 1-2 udfordringer, som alle skal gennemføre bedst muligt
- Kun fantasien sætter grænser, så prøv at være lidt kreative (Skal I binde knob med bind for øjnene eller spise noget mærkeligt?
- Hver person forbereder 1-2 udfordringer, som alle skal gennemføre bedst muligt
Pakkeliste til 1 overnatning i shelter eller telt
Den gode gamle 80/20 regel: Find alt det frem, som du kunne overveje at tage med, og fjern så 80%. Det er måske ikke et problem at slæbe, hvis du er i bil, men det kan være noget så irriterende at rode alle tingene igennem for at finde pandelampen sent på aftenen, når man har pakket til en uge for at være væk i et enkelt døgn.
Personlig pakkeliste:
- ÉT sæt ekstra tøj og fodtøj
- Overtøj efter vejret
- Sovepose + liggeunderlag + pude
- Håndklæde (mellemstørrelse)
- Vandflaske (1L)
- Dyb tallerken
- Gaffel og ske og kniv/dolk
- Kop
- Tandbørste + tandpasta
- Pandelampe
- Snacks til at dele
- Evt. langt undertøj til om aftenen
- Evt. hue/kasket, hvis det er koldt/varmt
- Evt. personlig medicin
Fælles pakkeliste:
- Telt
- Solcreme
- Mad + drikkevarer
- Gryde/pande/Trangiasæt
- Tændstikker og brændsel
- Paletkniv/grydeske
- Viskestykke, opvaskesæbe og 2 skuresvampe (evt. + Renslet)
- Skærebræt
- Kortspil/terninger
- Økse/sav
- 1-2 ruller toiletpapir
- Håndsæbe og håndsprit
- Powerbank
- Noget billig hampereb at binde med
- Affaldsposer (husk at sortere)
Man kan let få lyst til at pakke flere sæt tøj for at have noget at vælge imellem afhængig af vejr og aktiviteter, men erfaringer viser, at flere valgmuligheder gør ikke en gladere.
Er det varmt, har du et sæt kort eller langt på, og det andet gemmer du i tasken. Er det koldt, har du bare et ekstra sæt langt med i tasken udover det, du allerede har på.
Leave a Reply