Da sidste hold drenge var på togt, fandt de en enorm mængde vinbjergsnegle, som blev tilberedt over bål; men drengene var ikke helt vilde med resultatet, så jeg har fundet en opskrift, der forhåbentlig kan give andre en god oplevelse.

OBS: Da vinbjergsneglene lægger æg i juni-juli, bør man vente til august med at indsamle sneglene, så man kan få snegle igen til næste år. Saml ikke flere snegle end du kan spise 🙂

Du skal bruge:

  • 6-8 snegle pr. mand
  • vand
  • løg
  • gulerødder
  • laurbærblade
  • persillerod
  • salt
  • peber
  • evt. lidt timian
  • smør
  • persille eller hvidløg

Tilberedt vinbjergsnegl

Rensning af vinbjergsnegle

Nogle gastronomer mener, at sneglene skal sættes på et lag af salg eller sand for, at de tømmer mave-tarmsystemet inden tilberedning, men du kan faktisk nøjes med at sætte dem i en ren kasse med lufthuller, så klarer de den helt selv uden at blive pint ihjel.

Efter et par dage i “rensekassen” skal sneglene koges og renses.

Put sneglene i spilkogende vand et par minutter og træk derefter kroppen ud med en lille gaffel eller kniv.

Skær indvoldene ud med en skarp kniv og kog derefter det gode kød i nyt vand for at få slimen ud. Brug evt. en ske til at skumme slimen af. Fortsæt til der ikke kommer mere slim på overfladen og skyld derefter sneglene i ren, koldt vand.

Rensning af snegle

Tilberedning af sneglene

De rensede snegle lægges i en gryde med lidt suppe af vand, løg, gulerødder, laurbærblade, persillerod, salt, peber og evt. lidt timian.

Koges 2-3 timer ved svag varme.

  • Imens kan du sortere og rense sneglehusene, som sneglene skal over i efter kogningen.

Læg derefter sneglehusene på ryggen og put et par snegle i hver, sammen med lidt persille- eller hvidløgssmør.

Sneglene bliver bedst ved at blive bagt i ovn, men kan også steges på en pande.

Rigtig god fornøjelse