Da sidste hold drenge var på togt, fandt de en enorm mængde vinbjergsnegle, som blev tilberedt over bål; men drengene var ikke helt vilde med resultatet, så jeg har fundet en opskrift, der forhåbentlig kan give andre en god oplevelse.
OBS: Da vinbjergsneglene lægger æg i juni-juli, bør man vente til august med at indsamle sneglene, så man kan få snegle igen til næste år. Saml ikke flere snegle end du kan spise 🙂
Du skal bruge:
- 6-8 snegle pr. mand
- vand
- løg
- gulerødder
- laurbærblade
- persillerod
- salt
- peber
- evt. lidt timian
- smør
- persille eller hvidløg
Rensning af vinbjergsnegle
Nogle gastronomer mener, at sneglene skal sættes på et lag af salg eller sand for, at de tømmer mave-tarmsystemet inden tilberedning, men du kan faktisk nøjes med at sætte dem i en ren kasse med lufthuller, så klarer de den helt selv uden at blive pint ihjel.
Efter et par dage i “rensekassen” skal sneglene koges og renses.
Put sneglene i spilkogende vand et par minutter og træk derefter kroppen ud med en lille gaffel eller kniv.
Skær indvoldene ud med en skarp kniv og kog derefter det gode kød i nyt vand for at få slimen ud. Brug evt. en ske til at skumme slimen af. Fortsæt til der ikke kommer mere slim på overfladen og skyld derefter sneglene i ren, koldt vand.
Tilberedning af sneglene
De rensede snegle lægges i en gryde med lidt suppe af vand, løg, gulerødder, laurbærblade, persillerod, salt, peber og evt. lidt timian.
Koges 2-3 timer ved svag varme.
- Imens kan du sortere og rense sneglehusene, som sneglene skal over i efter kogningen.
Læg derefter sneglehusene på ryggen og put et par snegle i hver, sammen med lidt persille- eller hvidløgssmør.
Sneglene bliver bedst ved at blive bagt i ovn, men kan også steges på en pande.
Rigtig god fornøjelse
Rikke
Hvor længe skal de bages når de er kommet i sneglehusene med hvidløgssmør? Og hvilke temperatur? 😁😁
zyberchief
Hej Rikke. Hvis du vil lave sneglene i ovn, så giv dem 200 grader i a. 6-8 minutter 🙂 De bliver super lækre!
Linda
Godt forklaret, vi gir det et forsøg 🙂
Grethe Kirstine Olsen
– fint I bekymrer jer om hvor vidt sneglene lider (foreslår ren kasse med lufthuller) men de må da også lide, hvis de kommer levende i kogende vand?
zyberchief
Hej Grethe. Jeg forstår din bekymring, og når vi tager livet af et dyr, så skal vi selvfølgelig gøre det så hurtigt og smertefrit som muligt.
Da snegle jo kan gemme sig inde i deres hus, så er det svært at gøre det på anden måde; men hvis du har en idé, så skriv endelig!