Som gammel outdoor ranger fra Kalø Højskole følte jeg det som min pligt at opkalde en kage efter højskolens bushcraft linje. Og ja, det har da hentet usandsynlig meget inspiration i eksisterende opskrifter, men hånden på hjertet, så synes jeg selv, at kagerne er blevet endnu bedre med nogle små finjusteringer 🙂
Ingredienser:
- 200 g mel
- 200 g sukker
- 150 g brun farin
- 200 g smør
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 150 g havregryn (finvalsede)
- 100 g cornflakes
- 100 g kokosmel
- 100 g rosiner
- 100 g chokolade (mælk/mørk)
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen semigroft, mens smøren bliver dejlig rumvarm.
- Bland smøren med sukker, brun farin og vaniljesukker. Brug gerne en el-pisker med kroge og pisk i mindst 5 minutter. Erfaring siger, at smørklumper godt kan være lidt klamme!
- Bland nu resten af ingredienserne sammen med hænderne, så du ikke smadrer de knasende cornflakes.
- Lav små kugler af dejen og fordel dem på en bradepande med bagepapir.
- Kagerne bages i ca. 10-12 minutter i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader (varmluft).
Notes to self:
- Kagerne splatter ikke meget ud, så de kan godt stå rimelig tæt.
- Pas på med at bage for længe, men får de ikke nok, smager de meget af smør!
- Prøv at bytte den mørke chokolade og rosiner ud med hvid chokolade og tranebær 😛