Opskrift: Mælkebøttepandekager

Du kan li pandekager, ja?

Du synes, at det er sjovt at sanke, og at mælkebøtter er mega flotte, ja?

Så skal du prøve at lave pandekager med mælkebøttehoveder i, for det er både mega lækkert og pynter på spisebordet!

Ingredienser (til mange små kager):

  • Fuldt udsprungne mælkebøttehoveder (mega mange)
  • Hvedemel 500 g
  • Sukker 4 spsk.
  • Mælk (sødmælk eller soyadrik) 1 l.
  • Olie 1 dl.
  • Olie til at stege i

Du skal selvfølgelig også bruge en skål til at blande det hele i og en pande til at stege på, evt. et piskeris, grydeske og en paletkniv; men er du i felten, må du jo improvisere 😉

Fremgangsmåde (det er mega simpelt!):

Det første, du gør er at blande alle de “normale” ingredienser i en skål og får pisket det godt sammen til en dejlig lind dej. Det er nemlig godt, hvis den lige kan få lov at stå og trække, mens du så går ud og samler mælkebøtter. Vi bruger kun de store, fuldtudsprungne, gule hoveder, da de er klart lækrest, men prøv da at samle lidt knobber og blade ind også for at mærke livet lidt 😀

Hvis du har samlet mælkebøtterne på forhånd, er det også hel vildt, men de kan godt klaske sammen, hvis de ikke får vand, og så er de lidt kedelige at se på.

Det er nu, at magien sker. Du har ikke tænkt på det før, men det er simpelthen så let: Tag et mælkebøttehoved, dyp det ned i pandekagedejen, så du knap nok får dej på fingrene, og steg det på panden i olie. Jeg plejer at bruge lidt ekstra olie til mælkebøttepandekager frem for almindelige pandekager, da jeg ikke vender dem undervejs. De får bare så lang tid, jeg orker på den ene side, og så spiser jeg dem!

Jeg synes, at mælkebøttepandekagerne bliver lækrest, hvis de er lidt salte i stedet for søde, så jeg undlader selv lidt af sukkeret. Hvis du gerne vil bruge dem til desserter, kan du tilføje lidt vaniljesukker og servere dem med en lækker is eller marmelade.

Alt på mælkebøtterne kan spises, men stænglerne er mega bitre, så undlad dem. Bladene kan bruges som salat, og rødderne kan bruges til te.

Velbekommer 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*