Ok venner, her kommer verdens nemmeste opskrift på en mega lækker leverpostej med dit eget vildt!

Opskriften tager udgangspunkt i lever fra rådyr, men jeg er ret sikker på, at den vil gøre sig godt med lever fra andet vildt, om det så er en stor kronhjort eller en masse små rågelevere, bare du går nogenlunde ud fra de anviste mængder.

Hvad gør denne opskrift på leverpostej speciel?

Som I måske har bemærket, så elsker jeg at gøre tingene simple, og da jeg stod i mit køkken med en frisk lever, kiggede jeg rundt og greb, hvad jeg havde til rådighed, og resultatet blev hammer godt! Det kan da godt være, du ikke lige har det hele liggende på hylden, men alle ingredienserne er til at skaffe dit lokale supermarked, så lad os komme i gang!

Du skal bruge:

  • Kniv
  • Skærebræt
  • Foodprocessor eller kødhakker
  • Skål
  • Leverpostejsforme

Ingredienser:

  • 400-500g lever (altså leveren fra 1 rådyr)
  • 400-500g kokosolie (erstatning for spæk)
  • 100g hvedemel
  • 1-2 løg
  • 1 tsk. allehånde
  • 20g salt
  • et ordentlig skud peber (så Nikolaj Kirk ville være stolt)
  • 4dl bouillon (ca. 1,5 spsk. fra Herbamare eller 1,5 terning + varmt vand)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skære lever og løg i mindre stykker og hak den til plukfisk i din kødhakker eller foodprocessor.
  2. Tilføj kokosolie.
  3. Kom de hakkede ingredienser i en skål og tilføj nu resten af de tørre ting og rør godt rundt med en stor ske.
  4. Til sidst tilføjes bouillonen lidt efter lidt, mens du rører grundigt, så det hele bliver rigtig godt lind.
  5. Hæld nu farsen i forme (de hæver ved bagning) og stil dem på i en dyb bradepande.
  6. Kom vand i bradepanden, så de dækker ca. 3cm op.
  7. Leverpostejen bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i ca. 45-50 minutter afhængig af formenes størrelser. De er færdige, når de har fået en mørkebrun skorpe.

BONUSINFO: Jeg smager selv på farsen, inden jeg kommer den i form, så jeg har en idé, om der skal mere salt eller krydderier i. Når jeg selv har skudt rådyret og set, at leveren ser fin ud, så er jeg ikke bange for at spise den lidt rå, men hver sin smag 🙂