Prepping er igen i aviserne

David med gevær

Der er i dag udkommet en artikel i BT, hvor jeg fortæller min version af prepping, og jeg vil derfor lige følge op med et indlæg på siden her. Du kan læse BT’s artikel her.

Hvad er prepping, og er det noget for dig?

Prepping betyder i alt sin enkelthed “at forberede sig“, men når man i dag snakker om prepping, snakker man oftest om det at forberede sig på dårlige tider… ekstremt dårlige tider!! Der er endda kommet en afart kaldet “Doomsday Prepping”, hvilket går til sit yderste, hvis dommedag indtræffer. Doomsday prepping er noget helt for sig, og du vil nok blive stemplet ret hårdt, hvis du kalder dig selv for doomsday prepper. Be my guest 🙂

Hvad kan prepping bestå af?

Prepping kan være rigtig mange ting, og skal man dele det ind i nogle bidder, kan man fx inddele det i disse grupper:

  • Grej
  • Mad
  • Færdigheder
  • Logistik

Hvis du tænder for det amerikanske TV-program “Doomsday Preppers” vil du se, hvordan nogle “helt almindelige” folk har bevæbnet sig til tænderne for at være klar til systemets undergang, og noget af det, de fleste lægger mærke til, er deres ufattelige mængder af ophobet grej og mad. Det kan være våben og ammunition, spader, knive, toiletpapir, tændstål, batterier, gas osv. samt en hulans masse tun, leverpostej, tørgær, mel, feltrationer, vand osv. alt sammen på konserves.

Meget af dette grej og dåsemand kan være med til at holde dig i live den første tid, men hvad gør man, når der ikke er mere dåsetun, og toiletpapiret er nede på sidste ark?

Ja, så bliver du jo nødt til at finde nye ressourcer, og det kan du enten gøre ved at flytte lokation eller anvende alternativer til hvad, du har i forvejen.

Skills er bare Alfa og Omega

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selv har købt lidt forskelligt grej, som kan bruges i nødsituationer, men alt hvad jeg ejer, er noget jeg bruger flere gange om året (eller har meget stor affektionsværdi), på nær den helt store førstehjælpstaske.

Ja, vi SKAL ALLE være forberedt på dårlige situationer og have en førstehjælpstaske liggende, men hvad nytter det, når gamle moster Oda ligger med hjertestop, hvis du aldrig har lært at give hjertemassage?

Her får du en gratis video af, hvordan man tænder bål med tændstål:

Se flere videoer på: https://www.youtube.com/@farvild

Hvis man går efter reglen om 3, så kan du jo overveje, hvor god du er til følgende:

  • Du kan leve 3 minutter uden ilt
  • Du kan leve 3 timer uden ly i hårdt vejr
  • Du kan leve max 3 dage uden vand
  • Du kan leve max 3 uger uden mad

Grej er én ting, men vigtigst er dine færdigheder!

David Hansen, Outdoor Underviser og livredder

Og det er netop det, jeg lægger vægt på, når BT’s rapporter spørger ind til, hvordan JEG har forberedt mig:

https://www.bt.dk/samfund/david-underviser-i-prepping-og-jagt-det-nytter-ikke-noget-at-koebe-1000-daaser-tun

Jeg øver mine færdigheder igen og igen, og jeg lærer af folk, der er dygtigere end mig selv!

Vil du lære de nødvendige færdigheder?

Når vi nu går så meget op i færdigheder, så vil vi selvfølgelig også gerne lære fra os 🙂 Du kan se vores prepper-kursus her: Prepping for dummies.

Vi afholder årligt en række åbne kurser, hvor alle kan deltage, og skulle I have lyst til at få et særligt tilrettelagt kursus for jeres gruppe, så tilrette lægger vi et prepping-kurser netop efter jeres ønsker og kunnen.

Vi medbringer al udstyr, og det eneste I skal sørge for, er at have noget tøj på, som gerne må blive beskidt!

Vi ses derude!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*