
Da sidste hold drenge var på togt, fandt de en enorm mængde vinbjergsnegle, som blev tilberedt over bål; men drengene var ikke helt vilde med resultatet, så jeg har fundet en opskrift, der forhåbentlig kan give andre en god oplevelse.
OBS: Da vinbjergsneglene lægger æg i juni-juli, bør man vente til august med at indsamle sneglene, så man kan få snegle igen til næste år. Saml ikke flere snegle end du kan spise 🙂
Du skal bruge:
- 6-8 snegle pr. mand
- vand
- løg
- gulerødder
- laurbærblade
- persillerod
- salt
- peber
- evt. lidt timian
- smør
- persille eller hvidløg
Rensning af vinbjergsnegle
Nogle gastronomer mener, at sneglene skal sættes på et lag af salg eller sand for, at de tømmer mave-tarmsystemet inden tilberedning, men du kan faktisk nøjes med at sætte dem i en ren kasse med lufthuller, så klarer de den helt selv uden at blive pint ihjel.
Efter et par dage i “rensekassen” skal sneglene koges og renses.
Put sneglene i spilkogende vand et par minutter og træk derefter kroppen ud med en lille gaffel eller kniv.
Skær indvoldene ud med en skarp kniv og kog derefter det gode kød i nyt vand for at få slimen ud. Brug evt. en ske til at skumme slimen af. Fortsæt til der ikke kommer mere slim på overfladen og skyld derefter sneglene i ren, koldt vand.
Tilberedning af sneglene
De rensede snegle lægges i en gryde med lidt suppe af vand, løg, gulerødder, laurbærblade, persillerod, salt, peber og evt. lidt timian.
Koges 2-3 timer ved svag varme.
- Imens kan du sortere og rense sneglehusene, som sneglene skal over i efter kogningen.
Læg derefter sneglehusene på ryggen og put et par snegle i hver, sammen med lidt persille- eller hvidløgssmør.
Sneglene bliver bedst ved at blive bagt i ovn, men kan også steges på en pande.
Rigtig god fornøjelse
Hvor længe skal de bages når de er kommet i sneglehusene med hvidløgssmør? Og hvilke temperatur? 😁😁
Hej Rikke. Hvis du vil lave sneglene i ovn, så giv dem 200 grader i a. 6-8 minutter 🙂 De bliver super lækre!
Godt forklaret, vi gir det et forsøg 🙂